fbpx

miért csináljuk?

Az állatok iránti szeretetemet Kokótól eredeztetem aki egy dalmata volt. Kokó egy idős bácsié volt a társasházból ahol laktam gyerekkoromba.

Gyerekkorom óta szerettem volna kutyát de anyukám sose engedte, így mindig a szomszéd kutyákon éltem ki kutyás énemet, volt olyan szomszéd kutyus akit én vittem el sétálni rendszesen. Viszont ahogy elköltöztem otthonról 18. szülinapomra megkaptam Bodzát és egy teljesen új világ nyílt ki. Emlékszem, hogy nagyon nehéz volt megfelelő tápot találni egy kölyök magyar vizslának aki egy igen izületes kutya és ma porcokra nagyon oda kell figyelni kölyök korban. Már legalább 15 tápot kipróbáltunk Bodzával pedig ő nem is finnyás. Bodza 2 hónapos korától tudott már ülni és ahogy megkaptuk az összes oltást egyböl a kutya oviba mentünk a Brave dogs kuytasikolába főleg tanulni és szocializálódni. Ezt utólag nagyon fontosnak tartom mert Bodza minde kutyával nagyon jól kijön és rendkívül jól viselkedik.

Megszereztük a BH engedelmességi vizsgát és a sok tanulásnak köszönhetően mindig póráz nélkül mehetünk sétálni ami Bodzának is egy nagy szabadság és nekem is nagy könnyebbség.Télen nyáron a Margit-szigeten sétálunk napi másfél órát, szerintem ez a titka a nyugalmas kieggysúlyozott kutyusnak, meg persze a szeretet és az, hogy minden nap együtt alszunk.

Egyszer külföldre mentem tanulni és pár hónapra kölcsön adtam bodzát a srácoknak és nem tudták, hogyan kell pontosan etetni őt. Mire hazaértem Bodza jól elhízott, mert túl sok kaját adtak neki Bodza meg mohón megette szokásához híven. Körbenéztem és láttam mennyi elhízott és allergiás kutya van Magyarországon és akkor döntöttem el, hogy ezen változtatni kell.

Az a célom a PetTime-mal, hogy szakemberek segítségével olyan testre szabott minőségi étrendet tudjunk összeállítani, hogy a kedvencek egészséges és hosszú életet élhessenek.

Bodzának és nekem nagyon fontos a minőségi étrend így nagyon sokat kutattunk, hogy mitől lesz jó egy táp és a pettime segítségével,tényleg a legtökéletesebb étrendet tudjuk összállítani

 

A megfelelő kutyatáp kiválasztása több barátomnak nehezére esett, nem beszélve arról, hogy a sorbanállás és cipekedés mennyi időt és energiát vesz el az embertől. Úgy gondolom, hogy a PetTime néhány kattintással ezeket a nehézségeket leveszi a gazdik válláról. 

 

Nekünk a PetTime egyszerre jelentenek munkát, hobbyt és felelősségvállalást. Munkát, mert hosszútávon fenntartható módon szeretnénk segíteni a gazdáknak a megfelelő etetésben. Hobbyt, mert minden munkával töltött nap a szerelem projektünkkel foglalkozunk a legjobb barátainkkal, így még a legnehezebb és leghosszabb nap végén is jól érezve magunkat állunk fel az asztalunktól. Felelősségvállalás, mert szeretnénk, ha mindenki olyan odafigyeléssel és elhivatottsággal lenne a kutyák egészsége iránt, mint mi vagyunk. Mi nem tudunk harcolni a környezetszennyezés ellen, vagy a szegénység ellen, ehhez sajnos nem értünk. De szeretnénk jobbá tenni a földet és ezzel azt érezzük, minden nap tettünk valami kis pluszt, hogy négylábú barátainknak is olyan szép hely legyen a föld, mint nekünk embereknek. Ezért is dolgoztunk ki környezetbarát csomagolási rendszert és ezért is adományozunk megrendeld csomagonként testreszabott tápot menhely kutyusoknak. Mert minden kutyus megérdemli az egyedi törődést. Mi hárman jó barátok, ezzel tudunk hozzájárulni küldetésünkhöz. Te lehetsz a negyedik jó barát a kis társaságunkba, azzal ha csatlakozol a PetTime közösséghez és te is környezetedre tudatos Gazdivá válsz.